Kersenijsje

Kersenijsje

Het is weer kersentijd, overal zie ik de kersen in de aanbieding. En dus een lekker recept om zelf een kersen waterijsje te maken. 

Wat heb je nodig?

  • 450 gram kersen
  • 120 ml water
  • 50 gram suiker (ipv suiker kan je ook voor een gezonde vervanger kiezen zoals honing of stevia)
  • 3 eetlepels verse limoensap

Hoe maak je ze?

  • Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
  • Doe vervolgens de kersen, het water, de suiker en de limoensap in een pan en kook de kersen totdat ze goed zacht zijn geworden, dit is ongeveer 15 minuten.
  • Roer tijdens het koken de kersen regelmatig goed door. Zorg dat het niet te hard gaat, dan branden ze aan.
  • Haal na het kwartier de pan van het vuur en laat de kersen afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Als de kersen zijn afgekoeld, pureer ze dan met een blender of een staafmixer totdat het een gladde massa is. Zeef dit kersenmengsel vervolgens en vul de siliconen ijsvormpjes van www.ijsvormpje.nl
  • De gevulde siliconen calippo ijsvormpjes moeten nu minimaal 6 uur de vriezer in.
  • Na deze 6 uur heb je een heerlijk zelfgemaakt kersen waterijsje. 


Laat je weten wat je er van vond?

comments powered by Disqus
Laatste recepten
Aardbei frambozenijs
Lees meer
Mango sinaasappel ijs
Lees meer
Bosbes kokosijsjes
Lees meer